Menu
woensdag 07 augustus 2024

Dorpentocht Walcheren 2024 groot succes!

Dorpentocht Walcheren 2024 groot succes!

 

Het was gisteren genieten voor de deelnemers aan de Dorpentocht Walcheren 2024! De weersomstandigheden waren geweldig. Onder een stralende zon fietste meer dan 1.700 betalende deelnemers over het voormalige eiland Walcheren. Van heinde en verre waren mensen gekomen om deze dag te beleven. En niet zonder succes! Op alle elf start- en stempelposten was het een drukte van belang. De toeloop was op sommige locaties zo groot dat verkeersregelaars noodzakelijk waren.

 

Genieten deed eenieder volop. Op elke start- en stempelpost was er de mogelijkheid voor het nuttigen van een hapje en drankje. Daar werd ook massaal gebruik van gemaakt. Een onverwachte ontmoeting met iemand die je al jaren niet hebt gezien was niet ongebruikelijk. ‘Jij ook hier’ of ‘Dat is leuk om jou weer eens te zien en te spreken’ waren regelmatig gehoorde kreten. Gezelligheid was troef! Maar er was ook veel te zien.

 

Een werkend fruitteeltbedrijf, maneges, minicampings, kaasboerderij en alpaca’s. Een kleine greep uit hetgeen er allemaal van dichtbij te aanschouwen was. Fototoestellen en telefooncamera’s hebben overuren gedraaid, zoveel was er te zien en te beleven. Een woord van waardering gaat dan ook uit naar alle Goede Doelen en stempelposteigenaren die hun bedrijf en terreinen openstelden. Zonder hun enorme inzet hadden we dit niet kunnen organiseren. Overal werden de deelnemers met open armen ontvangen. De vriendelijkheid en gastvrijheid werd door deelnemers vaak geroemd.

 

Met z´n allen hebben we een waanzinnig mooi bedrag opgehaald voor ons goede doel; het project 'Actie tegen kinderarbeid in Kenia' van Terre des Hommes. Het doel van Terre des Hommes voor 2025 is om 10.000 kinderen en 50.000 familieleden en gemeenschapsleden te informeren en te mobiliseren in de strijd tegen kinderarbeid. Hierbij ligt de focus zowel op preventie als op het aanpakken van kinderarbeid.

 

Bent u ook op de foto gegaan met een alpaca? Heeft u leuke kiekjes geschoten? Bij voorkeur foto’s in de hoogst mogelijke resolutie via mail naar info@dorpentocht-walcheren.nl .

 

Voor ons als organisatie was het een onvergetelijk dag. Natuurlijk zijn wij ook heel benieuwd naar uw reactie over deze dag. Laat het ons weten via het contactformulier op onze website.  

 

Hopelijk zien wij u terug op dinsdag 5 augustus 2025!