Menu
maandag 05 augustus 2024

Banden op spanning én zonnebrandcreme mee!

Banden op spanning én zonnebrandcreme mee!

 

Ben je er klaar voor? Fiets gecontroleerd en de bandjes op spanning gebracht? Enne, het wordt warm! Niet vergeten; zonnebrandcreme, petje/hoedje, zonnebril en voldoende vers water of andere drank. Tip: leg de bidon van tevoren in het vriesvak. Lekker koel! Op de start- stempelposten is ook vers water beschikbaar. 

 

Goed nieuws is dat fietsen in de warmte verrassend goed gaat. Bij 20 kilometer per uur is de rijwind al windkracht 4, een natuurlijk ventilatoreffect waardoor het zweet snel verdampt. Dus eigenlijk moet je bij warmte juist gaan fietsen om af te koelen. 

 

Fietsen in de warmte is ook verraderlijk. Doordat zweet zo goed verdampt, heb je niet door dat je veel vocht verliest. Dus je moet extra veel drinken. Meer drinken dan een liter per uur heeft overigens geen zin, want dat neemt je lichaam niet op. 

En...

Een tweede verraderlijk punt is dat je makkelijk lang in de zon kunt zijn met de fiets omdat je het niet warm krijgt. Smeer je dus goed in met zonnebrand en draag beschermende kleren, een petje of hoedje + zonnebril.